,

Volver a Canfranc – Rosario Raro

En aquesta sessió del Club que coincideix amb el Dia de les Escriptores, comptarem amb l’escriptora Rosario Raro per comentar el llibre Volver a Canfranc i també sobre la seua experiència com a dona escriptora.

Una andana, unes muntanyes, uns herois i, al final, la llibertat

La història oblidada d’una estació mítica que va canviar el curs d’una guerra

Març de 1943. Amagats dins d’una habitació secreta, diverses persones contenen la respiració mentre esperen al fet que el so de les botes reforçades amb metall dels soldats alemanys s’allunye. En l’estació internacional de Canfranc, al Pirineu, l’esvàstica oneja sobre la platja de vies. Enmig de la foscor, Laurent Juste, cap de la duana, Jana Belerma, cambrera de l’hotel, i el bandoler Esteve Durandarte arrisquen les seues vides per a retornar-los la llibertat.
Volver a Canfranc és la seua història. Jana i Esteve, armats tan sols amb la valentia que dona l’amor, van lluitar perquè milers de ciutadans jueus aconseguiren travessar aquesta estació mítica. A més d’ells, altres persones guiades per la generositat van decidir enfrontar el terror i ajudar-los. Per a milers de perseguits pel règim nazi l’esperança es va dir Canfranc.

Club de Lectura 17/10/2022 – 19 h.