Potries som un poble humil, senzill, tranquil. Potries som un poble menut, de grandària menuda. Però Potries també som un gran poble. Que fa, de les xicotetes coses, grans celebracions. I dels pocs recursos, imaginacions infinites. Vos ho dic perquè pense que esta és la millor carta de presentació que tenim, i preferisc dedicar un saluda d’este tipus a presentar-vos el que som i el que es trobareu.

A l’Ajuntament de Potries trobareu un equip humà compromés amb els valors de la igualtat, la llibertat i la col·lectivitat. Amb prioritats molt clares i totes igual d’importants. L’atenció al veïnat: que les portes d’esta casa estiguen obertes per a ajudar-vos en tot el que puguem, i donar-vos els serveis bàsics. L’educació: la felicitat i el futur dels nostres xiquets i les nostres xiquetes. La igualtat: les masculinitats igualitàries per a fer front a la violència masclista. La diversitat: la senzillesa de penjar tots els anys la bandera de l’arc de sant martí que li diga a persones com jo mateix que en este poble som benvingudes, siguem qui siguem i estimem a qui estimem. El benestar de les nostres persones majors. La salut. La cultura i les festes com a entreteniment, com a oci, com a font de felicitat i com a motor econòmic i de canvi social. El patrimoni: la nostra ermita, les séquies, la nostra història i les nostres tradicions. Els negocis locals: l’esforç de cada dia de tantes persones que es guanyen la vida donant-nos serveis. La muntanya, el riu i la seua biodiversitat, l’horta i l’agricultura. L’emergència climàtica: fer front al canvi climàtic i garantir un futur per als nostres fills i filles. Els espais col·lectius, per a jugar, xarrar, prendre la fresca, compartir i viure al carrer. I la participació, la col·laboració, l’altruisme.

Potries és una llar, i l’hem cuidada per a que ho siga. Ho seguirem fent i seguirem possibilitat el màxim d’oportunitats, ja no sols per a que el futur del nostre poble estiga garantit, sinó perquè els qui ens volem quedar i viure ací ho puguem fer.

Estic segur que anem a seguir construint un gran poble. Del que seguir senint-nos orgullosos i orgulloses. Tant com ho han estat sempre centenars de cassoleres i cassolers des que Potries és poble. I ho farem pels que ja no estan amb nosaltres i per les que vindran. Un poble acollidor, al que la gent vol vindre a viure per a ser feliç. Un poble que abraça la diversitat. Un poble amable. Un poble responsable. I un poble alegre, que vol ballar i fer comboi.

Fem-ho junts i juntes.

Sergi Vidal Domínguez
Alcalde de Potries

alcalde@potries.org

Tens cap suggeriment?

© Copyright - Ajuntament Potries