,

POTRIES RECONSTRUEIX EL MUR DE CONTENCIÓ DEL RIU SERPIS

L’Ajuntament de Potries ha reconstruït una gran escullera de 45 metres al marge del riu Serpis amb l’objectiu d’assegurar el camí de la Casa Fosca que dona accés als bancals i a les casetes de disseminat.

El pressupost de l’obra ha estat de 87.275€ i la Generalitat Valenciana ha subvencionat el 100% de l’actuació. L’obra va finalitzar al juliol i els treballs s’han executat en set setmanes. Els tasques han consistit en la neteja, desbrossament i anivellació el terreny, la demolició del mur existent i la cimentació i la construcció del nou mur de contenció respectant en tot moment el medi natural del riu Serpis.

Les obres de condicionament i construcció han millorat la situació del camí facilitant el drenatge i la circulació de maquinària agrícola, camions de recollida de taronja i el pas de persones en condicions de seguretat i sense perill. Aquesta és la segona de les intervencions que el Consistori municipal ha realitzat al mur des de dels darrers anys.

El Mur de la Riba s’havia vist afectat per les pluges torrencials de novembre de l’any 2018. Recordem que la comarca de la Safor va ser una de les zones més afectades amb precipitacions que van superar els 300 litres per metre quadrat en a penes 12 hores. A Ròtova i Vilallonga es registraven pluges torrencials i a Barx van arribar a caure precipitacions de fins a 95 litres per metre quadrat en una hora.