L’Odissea

La Biblioteca de Palmera i la Biblioteca de Potries treballaren conjuntament durant els primers mesos de 2024 en un projecte de lectura comprensiva adaptat a les diferents edats escolars.

La lectura comprensiva és el procés d’entendre, interpretar i analitzar el significat d’un text. Involucra no sols descodificar les paraules, sinó també captar el context, fer inferències, relacionar la informació amb coneixements previs i avaluar el contingut. És fonamental per a l’aprenentatge i l’adquisició de coneixements.

Conjuntament amb els docents se seleccionaren tres adaptacions diferents de l’Odissea, i els tècnics de les dues biblioteques elaboraren un conjunt de documents per a cadascun dels llibres per a anar treballant la lectura comprensiva de l’alumnat.

Aquests documents incloïen diverses fitxes adaptades, fitxa tècnica de l’obra, fitxa de l’autor, fitxa de l’escenari, la trama, els personatges i activitats complementàries.
Entre gener i abril llegiren l’Odissea i treballaren les fitxes en visites continuades a la Biblioteca de Potries.

Finalment, com a conclusió del projecte gaudiren d’una activitat relacionada amb el llibre, per a tot l’alumnat participant, una sessió de narració oral amb una temàtica mitològica, dividida en dues parts:

Experiència sensorial: una gravació recreà alguns passatges de l’emocionant viatge d’Ulisses, que el públic escoltà amb els ulls tapats. A mesura que el relat avança, foren sorpresos amb estímuls sensorials com a aigua que queia, aromes envolupants i sensacions tàctils. Aquests elements buscaven transportar al públic als diferents escenaris i situacions viscudes per Ulisses durant la seua travessia, generant així una experiència immersiva i enriquidora.

Narració en viu: dos apassionants mites cobraren veu, completant l’experiència amb l’oportunitat d’experimentar l’escolta de formes diverses. Les històries de Medusa i del Minotaure transportaren de nou a la mitologia de la Grècia antiga als participants.

https://www.youtube.com/shorts/N7cb97gteic

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *