, ,

INAUGURACIÓ DE L’ESCOLA-TALLER DE CERÀMICA DE POTRIES

El dissabte 22 de maig de 2021 va ser un dia molt important i emotiu per al poble de Potries. Important perquè la inauguració de l’Escola-Taller de Ceràmica “Les Envernissadores” posa un punt (i seguit) a una de les línies estratègiques del nostre Pla Estratègic Cultural, que s’encomanava l’objectiu de recuperar l’ofici de terrisser/a al poble de Potries. S’està un poc més prop d’esta realitat.
I emotiu perquè la nostra Escola-Taller s’obri en un espai ben significatiu, on el nostre veí Salvador Tarrasó dedicava tantes hores a la ceràmica, i on moltes veïnes i molts veïns hem estat acompanyant-lo i on vam aprendre tant d’ell.
L’Escola-Taller de Ceràmica s’ha inaugurat baix el nom de “Les Envernissadores”. Este nom tracta de fer visible el treball de tantes i tantes dones en el procés terrisser, tan important com el dels homes, com era l’envernissament o vidriat. Este homenatge s’ha volgut visibilitzar celebrant la Setmana dels Museus a Potries amb visites gratuïtes al Museu Cassoleria guiades d’una manera diferent: contades amb els ulls de la dona de la casa, Amparo.
L’Escola-Taller ja és una realitat. Un centenar de persones la visitaren, entre tallers de ceràmica a l’aire lliure i música. Molts sentiments despertats entre la gent del poble, i molt d’interés entre la resta de veïns i veïnes de la comarca. A partir d’ara, comencen a rodar els torns sense parar. Començarem amb un curs de ceràmica este estiu.