, ,

Titellart 2023

Cartell Titellart 2023

Descarrega ací el tríptic del Titellart 2023

 

La companyia Tries Titelles presenta la segona edició del Titellart, una mostra de titelles de companyies d’arreu de l’Estat, que tindrà lloc a Potries els dies 28, 29 i 30 d’abril.

L’any 2018, coincidint amb la capitalitat cultural que se li atorgà al nostre poble, celebràvem la primera edició amb una xicoteta mostra. El 2020 volíem apostar més fort i ampliar l’oferta d’espectacles, així que vam dur a terme un crowdfunding en què vam rebre moltíssimes col·laboracions. Lamentablement, l’arribada de la pandèmia ens va obligar a ajornar la mostra. Ara, amb més alegria i il·lusió, reprenem la iniciativa.

En aquesta edició comptarem amb la presència de titellaires de Galícia, Conca, Catalunya i València amb una llarga trajectòria i professionalitat. Hi haurà música, tallers, humor i teatre per a tots els  públics amb entrada lliure i gratuïta. Seran uns dies de festa i de trobada per als qui vullgueu acompanyar-nos.

Per si no ens coneixeu encara, Tries Titelles és una companyia que va nàixer l’any 2014 amb l’obra Sant Blai i la seua relíquia, que es representa cada any pel Porrat de Potries. El 2017 vam estrenar El viatge a la lluna, amb la qual hem viatjat a diferents festivals. Ens uneix l’amor pel teatre de titelles, per l’afició a contar històries i per l’art.

A continuació, podeu consultar la programació i de segur que trobareu motius per a visitar-nos i acompanyar-nos en aquests dies.

Us esperem!

 

A Ignacio Benítez, in memoriam.

 


PROGRAMACIÓ TITELLART 2023

– del 28 al 30 d’abril –

 


DIVENDRES 28 ABRIL

⏰ 15.30 h Funció escolar. Pelos misión basura. Títeres Larderos (Conca)
📍 Escola de Potries

Cartell de Pelos misión basura

Pelos, misión basura

La ciutat cada vegada està més bruta, ningú sap per què fins que arriba una carta a l’Ajuntament demanant un rescat d’un milió i mig d’euros. L’alcalde crida a Pelos perquè investigue per què el fem es duplica i no se sap qui és el culpable. Comença la MISSIÓ FEM (misión basura). Seran capaç Pelos i els seus col·legues de salvar la ciutat de morir per culpa de totes les porqueries?

 

⏰ 19.00 h Inauguració exposició “Homenatge a Ángeles Gasset”
📍 Casa de Cultura

Exposició: Ángeles Gasset

Exposició Ángeles Gasset

Aquesta exposició és un homenatge a Ángeles Gasset de Las Morenas, una dona que va destacar en un món d’homes pel seu caràcter, intel·ligència i el seu bon fer. Mestra (de pàrvuls), creadora dels seus curritos, dramaturga i titellaire. Aquesta exposició està connectada amb el grup de Títeres Larderos de Conca, que des de 1990 van conéixer Ángeles i han seguit treballant i continuen amb els seus curritos fins a l’actualitat. Podrem veure l’homenatge en el Titiricuenca de 1997 del festival i d’UNIMA ESPAÑA. Veurem els seus llibres i la seua gran aportació al món de la marioneta. Finalment, coneixerem la relació del grup de Larderos amb Ángeles i veurem els curritos d’ella i de Títeres Larderos. Acabarem amb una actuació amb una obra dels personatges de Gasset: Pelos, Guindilla, Panchita, Antonio el Chori… i amb això donarem per acabada l’exposició homenatge a Ángeles Gasset de Las Morenas (1907-2005).

 

⏰ 20.00 h Pekeño kabaret de locos. Títeres Alakrán (Galícia)
📍 Casa de Cultura

Pekeño kabaret de locos (Ella Fitzgerald)

Pekeño kabaret de locos

Grans estrelles del món de la música cobren vida novament en aquest espectacle musical de marionetes, conduït per l’actor i titellaire Borja Insua. Amb ocurrència i improvisació, el  presentador tracta d’entretindre i involucrar el públic amb un espectacle acurat de gran  diversió per a tota la família. Ibrahim Ferrer, Ella Fitzgerald, Jimmy Hendrix, Camarón de la Isla, l’esquelet de Nina Hagen, Montserrat Caballé i Pablo Sarasate són algunes de les figures i de les sorpreses que ens ofereix aquest xicotet cabaret.

 

⏰ 21.00 h Sopar popular a càrrec de l’Associació de Festes de Potries
📍 Plaça del País Valencià

 

⏰ 23.00 h Actuació musical La Ruba
📍 Plaça del País Valencià

Grup La Ruba

La Ruba

Rubén Martín, guitarrista de Gandia que ha format part de diverses formacions musicals, es llença amb el seu projecte més personal: La Ruba. Ara també com a vocalista i lletrista, publica en 2018 un primer EP de presentació: Insòlit (Globo Estudio) format per 4 cançons que juguen amb el pop i el rock. Després de publicar diversos singles i videoclips, així com de dur a terme una sèrie de concerts per la Safor, comença a treballar junt amb Toni Roig (bateria) i Vicent Pons (baix) en un nou EP: Glacial. Aquest últim veu la llum en febrer del 2022, mentre treballen en un contundent directe en format trio.

 


DISSABTE 29 ABRIL

⏰ 10.30 h Taller de papiroflèxia. Pep Gómez (Catalunya)
Cal inscripció prèvia a través del correu triestitelles@gmail.com
📍 Fonda d’Entitats

 

⏰ 12.00 h Funció infantil. Caputxeta i altres llops. Cia. La Estrella (València)
📍 Plaça del País Valencià

Caputxeta

Caputxeta i altres llops

Els pallassos de La Estrella conten, juguen i ens introdueixen en aquesta història que es desenvolupa en un poble xicotet de muntanya on a l’hivern sol nevar i quan arriba el llop, a tots fa tremolar… Aquest serà el nexe d’unió entre dos contes: Caputxeta Roja i Pere i el Llop. Amb aquesta versió barrejada, la companyia aconsegueix acostar aquests dos clàssics al públic infantil de manera divertida i sorprenent.

 

⏰ 19.00 h Contes de paper. Pep Gómez (Catalunya)
📍 Casa de Cultura

Pep Gómez

Contes de paper, Pep Gómez

Emprant les tècniques del paper plegat (origami), dels llibres amb figures mòbils (pop-up books), prenent el paper tal qual o transformant-lo en titelles, s’expliquen històries tradicionals o fantàstiques, d’autors coneguts, com ara l’Apel·les Mestres, o inventades pel mateix titellaire.

 


DIUMENGE 30 ABRIL

⏰ 12.00 h Do-re-mi, Mozart juega aquí. Títeres Cachirulo (Galícia)
📍 Casa de Cultura

Do-re-mi

Do, re, mi, Mozart juega aquí

Espectacle de marionetes tallades en fusta que llueixen elegants moviments en un retaule barroc.

Una invitació de l’emperador convoca el xiquet Mozart a tocar a Palau. Això desperta l’enveja i la desconfiança del mestre de cambra que intentarà impedir la celebració del concert. Mentrestant, el xiquet vivaç i alegre el sedueix amb la seua genialitat musical, que incorpora als jocs i quefers quotidians.

 

⏰ 13.00 h Cercavila de cloenda
📍 Casa de Cultura