REPTE LECTOR DESEMBRE

📚 Al mes de desembre vos proposem la lectura d’un llibre escrit per una escriptora o escriptor valencià/na.

A la biblioteca en teniu més de 1000, segur que en trobeu algun que vos enganxe.

Matilde Asensi, Isabel-Clara Simó, Laura Gallego, Ferran Torrent, Santiago Posteguillo, i molts més que potser coneixes i no sabies que eren valencians.

 


RETO LECTOR

📚 El mes de diciembre os proponemos la lectura de un libro escrito por una escritora o escritor valenciano/a.

En la biblioteca tenéis más de 1000, seguro que encontráis alguno que os enganche.

Matilde Asensi, Isabel-Clara Simó, Laura Gallego, Ferran Torrent, Santiago Posteguillo, y muchos más que puede que conozcas y no sabías que eran valencianos.


READER CHALLENGE

📚The month of December we propose the reading of a book written by a Valencian writer.

In the library you have more than 1000, surely you will find one that hooks you.

Matilde Asensi, Isabel-Clara Simó, Laura Gallego, Ferran Torrent, Santiago Posteguillo, and many more you may know and did not know were Valencians.

2 respostes
  1. Mònica Peiró
    Mònica Peiró says:

    En el mes de desembre he llegit “Les quatre vides de l’oncle Antoine, de l’escriptor de Xàtiva Xavier Aliaga.
    El protagonista és un jove de Carcaixent que ha de fugir cap a França durant els primers anys de la postguerra. Es veu pillat en les seues activitats antifranquistes per un familiar simpatitzant de la falange, açò l’obliga a deixar la dona i les filles al poble i creuar la frontera. La sorpresa és que la única manera que té d’evitar que el retornen a territori espanyol és allistar-se a la legió estrangera.

    Passa tot la seua joventut en guerra i intentant reagrupar la seua família, però es topa amb la por i el puritanisme de l’època de postguerra espanyola. Van passar els anys i va formar una nova família. Va mantindré un mínim contacte amb els germans, però va morir jove a causa de les penalitats i les malalties del front, i no va aconseguir tornar a Espanya.

    És un relat d’una vida truncada per la guerra, com tantes altres anònimes que van passar quan va guanyar la guerra el bàndol nacional, obligant a fugir o a la clandestinitat per escapar de la repressió franquista. Tampoc Europa acull al qui en aquell moment eren refugiats polítics, sinó que els aboca a continuar amb les armes en grups de resistència o en la legió.

  2. Carola da Vinci
    Carola da Vinci says:

    El libro que he elegido este mes es de Ximo Company, catedrático de Historia del arte en la Universidad de Lleida, nacido en Potries, cuyo título es “Paolo da San Leocadio i els inicis la pintura del Renaixement a Espanya”,
    El 21 de mayo de 1469, día de Pentecostés, un incendio destruye el Altar Mayor de la catedral de Valencia. Poco tiempo después se envía una embajada para contratar al mejor pintor disponible en Castilla y tras varios intentos fallidos perfectamente documentados, en 1472 llegan a Valencia de la mano del cardenal Rodrigo de Borja, futuro papa Alejandro VI, Paolo da San Leocadio y Francesco Pagano. Son ellos los elegidos para realizar dicha obra.
    Paolo da San Leocadio nació en Reggio Emilia en 1447 y muere, se cree, en Valencia alrededor de 1520.
    Su acervo pictórico lo adquirió en la corte de Borso d’Este en Ferrara y en Padova por parte de notables Maestros Renacentistas y en sus más de 40 años de trabajo en Valencia ejerció una poderosa influencia italianizante en prácticamente todos los pintores activos en la Valencia de alrededor del 1500 y posteriormente.
    Vivió envuelto en honores y privilegios por parte del clan Borja, lo que constituye un caso bastante excepcional en el marco social y laboral de la Valencia de esos tiempos al punto de emparentar con la nobleza (Condes de Bunyol) con su tercer matrimonio.
    Su obra en todo su esplendor la podemos contemplar en la catedral de Valencia gracias a un hallazgo fortuito en 2004 que sacó a la luz el maravilloso Concierto de Ángeles del Altar Mayor, que pintó con sólo 25 años.
    También podemos encontrar parte de su obra en Castelló de la Plana, Gandia y Vila-real.
    La suerte es que en este hermoso libro podemos admirarla cómodamente desde nuestra casa, además de disponer de una gran documentación y bibliografía para quienes tengan interés en conocer más sobre la pintura del Renacimiento en España.

Els comentaris estàn tancats.