REPTE LECTOR JUNY 2018

Per aquest mes vos proposem un llibre de no ficció, és a dir, que no siga una novel·la o una obra de teatre. A la biblioteca tens una gran col·lecció: llibres de cuina, de viatges, biografies, assaigs d’història, política, medi ambient, etc. I per als més joves vos proposem un llibre d’aventures. Segur que trobes un que t’agrade!!

3 respostes
 1. Tere
  Tere says:

  El llibre que he llegit aquest mes és “Idealistas bajo las balas”, de Paul Preston.
  És una reflexió i exposició del paper dels corresponsals de guerra estrangers durant la Guerra Civil Espanyola.
  Aquesta contesa va suposar l’inici d’una nova etapa en el reportatge periodístic. Fins i tot es diu que va arribar a cobrir-se de una forma més àmplia que la Segona Guerra Mundial.
  Els seus protagonistes, a més de complir el seu treball, van ser veritables idealistes, amb alts valors ètics i professionals. Estaven convençuts que realment podien canviar les coses.
  En aquest sentit, com a periodistes exercint la seva professió de forma seriosa, fins i tot se’ls pot comparar amb amb historiadors.
  De fet, dels relats que després de la contesa van realitzar, s’han nodrit els historiadors per completar esat part de la nostra història.
  El llibre té un llenguatge fàcil, però pot fer-se llarg per les moltes dades que es recullen en el mateix.
  Si t’interessa aquest tema, molt recomanable.

 2. Carola da Vinci
  Carola da Vinci says:

  Este mes he escogido para el reto lector “Pan casero” de Ibán Yarza. Un libro totalmente motivador para quienes disfrutamos haciendo nuestras comidas más sanas y amamos el pan de toda la vida bien hecho y huimos del pan industrial que se encuentra a la venta mayoritariamente por todos lados.
  Este libro explica de manera sencilla, amena y muy práctica conceptos básicos que debemos conocer para lanzarnos a hacer nuestro propio pan tales como los diferentes tipos de harinas, levaduras y otros ingredientes, además de hacernos entender el fundamento del proceso de fermentación, amasado, reposo y horneado que nos permitiran hacer pan totalmente creativo a nuestro gusto.
  Por supuesto incluye un largo recetario de panes de todo tipo, desde sencillo sin amasado, en cazuela, con masa madre, tipo chino cocido al vapor, pizzas, frito, de pita etc…
  Con un ratito que nos pusiéramos una vez a la semana podríamos congelar y disponer de panes deliciosos, sanos y divertidos para unos cuantos días. ¿A que merece la pena?

 3. Mònica
  Mònica says:

  Este mes he llegit un llibre d’autoajuda “las gafas de la felicidad”, de Rafael Santandreu.

  No sóc aficionada a este tipus de llibres, però la veritat és que estan be de tant en tant.
  El llibre ens recomanda preocupar-nos el mínim possible, perquè excepte l’aigua i el menjar, la resta de coses de la vida són “supèrflues”. Be…jo no diria tant…però sí que és veritat que deuríem relativitzar un poc allò de negatiu que ens passa.

  Ens recomana agafar-nos la vida amb més caxondeo i així vorem les coses que ens passen amb uns altres ulls…amb els de la felicitat!

Els comentaris estàn tancats.