Porrat de Sant Blai

El Porrat de Sant Blai és el resultat d’una ampla programació cultural que gira entorn al 3 de febrer, dia de la Festivitat de Sant Blai.

Encara que el Porrat de Sant Blai cada any té una programació diferenciada respecte l’any anterior, hi ha diversos projectes i actes que cada any es repeteixen.

L’Art al Porrat és el projecte artístic de la festivitat i es produeix el cap de setmana anterior al Porrat de Sant Blai, amb motiu de les inauguracions de les diferents exposicions que acull la mateixa festivitat.

El Porrat escolar és el projecte educatiu que any rere any té com a objectiu fomentar la tradició de visitar Potries per Sant Blai, un projecte que acull milers d’alumnes d’escoles i centres de secundària del diversos racons del territori.

El Porrat de Sant Blai no s’entendria sense la gran varietat de parades en els diversos mercats de la terra, d’artesania, d’associacions i la mateixa Fira d’Atraccions.

No podem parlar d’aquest Porrat sense parlar de l’Olleta del Porrat de Sant Blai, un plat de calent que a més d’ajudar a combatre el fred de febrer també us farà recordar la cuina valenciana més tradicional. Els diversos comerços del municipi, a més, ofereixen els millors dolços basats en aquells que utilitzaven en el segle XVII, segle de la fundació del nostre Porrat, amb productes com és la canyamel.

Una part fonamental per a transmetre la tradició del nostre Porrat és l’obra de Titelles “Sant Blai i la seua relíquia”, fundada per l’Associació TriesTitelles en el 2013. Aquesta obra conta la història del patró de Potries d’una forma amena i divertida.

I la part més alternativa i per a la gent jove, el BLAIFEST que enguany torna amb una II Edició, una de les apostes més grans per al Porrat sent enguany un festival gratuït.

A més, el Porrat de Sant Blai de Potries és l’excusa perfecta per a gaudir i descobrir el patrimoni que amaga aquest llogaret de la Safor. Una festa marcada per la seua innovadora temàtica, que any rere any busca reafirmar la vinculació d’aquest bonic poble saforenc amb la terra, l’aigua i tot allò que és cultura popular i que al cap i a la fi ens marca la nostra pròpia identitat.

Clarament el Porrat de Sant Blai és el Porrat de les sensacions.

Programació

Edicions