,

Manifest: “Potries: Orgullosos de ser Capital, també LGTBI”

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data en què es produïren les revoltes de Stonewall que van tenir lloc a Nova York i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual, quan la població LGTBI va eixir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGTBI.

El poble de Potries, amb el seu ajuntament al capdavant, va ser un dels primers del territori valencià, en encetar una acció decidida de lluita i reivindicació contra la discriminació, essent el primer municipi de l’estat espanyol, en l’àmbit dels municipis rurals, en signar acords de col·laboració amb entitats i associacions com el Col·lectius de Lesbianes i Gais de la Safor (CLGS) i com el col·lectiu LAMBDA, l’1 de desembre de 2006,  per encetar accions d’educació, de normalització i de conscienciació envers la diversitat; i des d’aquell moment l’aposta tant de la institució municipal, com del poble en general ha sigut ben decidida fins al dia d’ahuí.

A pesar d’això, veiem a tot arreu que la lesbofòbia, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia seguix sent un fet lamentablement actual i global. La legislació avança i la societat també, però seguix haguent intolerància contra aquelles persones que fan de l’amor i la diversitat una bandera. Es seguix odiant, discriminant i matant per orientació sexual i identitat de gènere.

Potries, les seues entitats cíviques i el seu ajuntament, volem mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats, així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGTBI i la lluita contra les discriminacions, i que aquest siga un dels pilars fonamentals del nostre creixement com a poble.

Aquest 28 de juny, com ve fent-ho des de 2006, l’Ajuntament de Potries vol refermar el compromís per fer efectius aquests drets fent visible la bandera multicolor del col·lectiu junt a la resta des símbols de l’Estat i del nostre territori.

Potries, és aquest any Capital Cultural Valenciana, i tenim les mirades de moltes persones i institucions posades al damunt; potser enguany més que mai, hem de ser agosarats en mostrar amb més força, si cap,  el nostre compromís com a poble contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i identitat de gènere en general.

Ser capital, no és sols una qüestió de prestigi o de tamany, ha de ser també una forma de mostrar-se com un exemple a seguir, i per això hem de traslladar als municipis menuts la nostra aposta per avançar cap a un poble respectuós i

divers, on la normalitat social faça que les persones LGTBI es mostren tal com són, sense por i amb la plena acceptació del seus drets, on la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat tinga tolerància zero.

En definitiva, construir un poble de totes i de tots, i per a totes i tots. Sense diferències, valorant la riquesa de la diversitat i construït amb el fonament de la tolerància i del respecte mutu.

Perquè a Potries hem d’estar ORGULLOS@S DE SER CAPITAL.

Potries, la Safor-Valldigna, la vespra del 28 de juny de 2018,

 

Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.