,

LA BIBLIOTECA DE POTRIES REP EL PREMI MARÍA MOLINER PER TERCER ANY CONSECUTIU

Foto asmisaf 2

La biblioteca pública de Potries ha estat reconeguda per la comissió de valoració de la vintena campanya d’Animació Lectora María Moliner, i rebrà una subvenció de dos mil euros que es destinarà a l’adquisició de llibres per a millorar els fons del centre. És la tercera vegada consecutiva que el Ministeri de Cultura premia el treball dut a terme per la biblioteca municipal en l’àmbit de l’animació lectora, i la cinquena en la seua història.

El projecte presentat per la biblioteca de Potries “Biblioteca oberta per tots i totes” inclou les activitats que es fan al llarg de l’any, entre les quals els conta-contes, les presentacions de llibres i els tallers d’escriptura, així com la difusió de la literatura publicada per dones. La comissió ha valorat la tasca desenvolupada per a fomentar la lectura entre tots els col·lectius socials, especialment entre la infància i la joventut. Destaca la iniciativa que es va encetar l’any 2019 i que ha possibilitat l’elaboració d’un pla conjunt de lectura per part de la biblioteca i l’Associació de Minusvàlids de la Safor, Asmisaf. Un programa que inclou lectures mensuals tant a la residencia com a les instal·lacions culturals i que malgrat el confinament han tingut continuïtat per videoconferència.

La campanya és un concurs dirigit als municipis de menys de 50.000 habitants que premia projectes o activitats de dinamització lectora desenvolupades a les biblioteques, amb l’objectiu de fomentar la lectura entre tots els col·lectius socials, especialment entre xiquets i joves. El Ministeri en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies llança cada any una nova edició dotada de 700.000 euros per a més de 300 projectes.

L’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha felicitat al regidor de cultura, Sergi Vidal, i al bibliotecari, BorjaFuster, pel seu “gran treball”, i de manera especial per “haver fet d’aquest espai un important actiu cultural per al poble, i un punt de trobada intergeneracional i inclusiu, com es demostra amb l’alta participació de grans i menuts en totes les activitats programades”.