, ,

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT – MARK HADDON

 

Elogiada amb entusiasme per autors consagrats com Oliver Sacks i Ian McEwan i guanyadora del Premi Whitbread i el Premi de la Commonwealth al Millor Primer Llibre, ha merescut l’aprovació massiva dels lectors en tots els països on s’ha publicat.

El seu protagonista, Christopher Boone, és un dels més originals que han sorgit en el panorama de la narrativa internacional en els últims anys, i està destinat a convertir-se en un heroi literari universal de la talla d’Oliver Twist i Holden Caulfield. Als seus quinze anys, Christopher coneix les capitals de tots els països del món, pot explicar la teoria de la relativitat i recitar els nombres primers fins al 7.507, però li costa relacionar-se amb altres éssers humans. Li agraden les llistes, els esquemes i la veritat, però odia el groc, el marró i el contacte físic. Si bé mai ha anat només més enllà de la botiga de la cantonada, la nit que el gos d’una veïna apareix travessat per una forca, Christopher decideix iniciar la cerca del culpable.

Emulant al seu admirat Sherlock Holmes -el model de detectiu obsessionat amb l’anàlisi dels fets-, les seues perquisicions el portaran a qüestionar el sentit comú dels adults que l’envolten i a revelar alguns secrets familiars que posaran cap per avall el seu ordenat i segur món.

Club de Lectura 15/01/2024