LA BIBLIOTECA DE POTRIES ES PREMIADA PER LA “XIX CAMPANYA D’ANIMACIÓ A LA LECTURA MARÍA MOLINER”

El projecte d’animació lectora de la Biblioteca de Potries “Una biblioteca per a totes i tots” entre els 300 programes guanyadors

Potries (10/12/18). El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Fundació Banc Santander són els promotors d’aquesta activitat que incentiva els programes de promoció de la lectura en totes les biblioteques espanyoles de municipis menors de 50.000 habitants. La Biblioteca de Potries ha estat seleccionada entre els 300 programes de promoció de la lectura que rebran un premi en metàl·lic de 1706,66 euros, per a la compra de llibres per l’ampliació del fons bibliogràfic.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, les propostes del projecte “Una biblioteca per a totes i tots” han tingut com a objectiu treballar per una biblioteca dinàmica, oberta i de qualitat per a tot el conjunt de la població. A més, es fomenta la participació dels usuaris des de la web municipal i les xarxes socials, en activitats com el “repte lector”, que ha sigut triada per a formar part d’una recopilació de bones pràctiques de foment de la lectura que s’han dut a terme en les Biblioteques Públiques participants en la Campanya María de Moliner, en els últims anys. Publicada a la “Guia d’activitats d’animació a la lectura en les biblioteques” que pot descarregar-se en aquest enllaç.

Domínguez ha fet menció especial de les accions destinades a donar visibilitat a les dones dins de la biblioteca, com ara les activitats per al dia de la dona i el dia de les escriptores, i la visita de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó per al dia internacional contra la violència de gènere.

També ha destacat les activitats extraordinàries per visibilitzar la diversitat a la biblioteca, com la presentació del llibre “Res a amagar” el dia internacional contra la LGTB-fòbia, l’exposició del fotògraf Juan José Todolí o el conta-contes inspirat en el llibre “La perruca de Lucca” que forma part del projecte de coeducació de la Naturadora, animat pels membres de Eltakataka, que tracta de normalitzar la diversitat familiar i la transsexualitat.

Aquest és el segon any consecutiu, i la quarta vegada, que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ens atorga aquest premi. La concessió d’aquest guardó, suposa per a la biblioteca municipal un reconeixement a la labor realitzada pel personal d’aquesta, així com, el valuós increment del seu fons bibliogràfic amb nous títols i matèries, que responen als desitjos i interessos dels diversos usuaris de la biblioteca pública.