Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DIA DE LES ESCRIPTORES

15/10/2018 @ 7:00 PM - 8:00 PM

III Dia de les Escriptores: dones rebels i transgressores és una iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya

El “Dia de les Escriptores” es farà a Potries una lectura de textos, escollits per Joana Bonet, a la biblioteca a les 19.00 h.

Convidem a tots i a totes a què us animeu a participar, llegint algun d’aquests  textos o qualsevol altre, amb l’únic requisit que siga un text escrit per una dona.

La Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l’Associació Clàssiques i Modernes (CyM) organitzen per tercer any consecutiu el Dia de les Escriptores, que tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre, aquesta vegada amb el tema “Rebels i transgressores”.

La iniciativa, que va nàixer en 2016 amb vocació de continuïtat i se celebra el dilluns més pròxim a la festivitat de Teresa de Jesús, es proposa difondre el llegat cultural de les escriptores de l’àmbit hispànic i hispanoamericà i recordar les dificultats que, en el passat, van impedir tant el desenvolupament de la seua obra com el just reconeixement a la seua labor cultural. L’acte proposat per la Biblioteca Nacional consisteix en la lectura de vint-i-un breus fragments de textos escrits per autores a càrrec de personalitats de reconegut prestigi social i cultural i amb una especial representació de creadores en actiu.

En aquesta ocasió, el fil conductor sobre el qual giren els textos seleccionats és la rebel·lió de les dones. “La necessitat de rebel·lar-se contra la submissió intel·lectual i la denúncia per ser i veure’s considerades com a ciutadanes de segona creua l’obra de moltes escriptores -poetes, novel·listes, dramaturgues, assagistes- fomentant un nou ordre social més just i equitatiu” afirma la seua comissària, la periodista i escriptora Joana Bonet. “Historiar la rebel·lió de les dones, retre homenatge a les seues protestes escrites és una manera de recordar que la llibertat actual és una conseqüència de successives ruptures. El feminisme, la llibertat sexual i la defensa d’uns ideals humanistes, així com les contradiccions entre l’ésser i el parer, que sovint les condueixen a saltar-se el guió, són qüestions que estaran presents en els textos seleccionats en la III edició”.

Més Info: http://diadelasescritoras.bne.es/edicion-2018/

Details

Date:
15/10/2018
Time:
7:00 PM - 8:00 PM
Event Categories:
, ,

Venue

biblioteca
Carrer Jaume I
Potries, Valencia 46721 España
+ Google Map