, ,

ACTIVITATS GRATUÏTES I OFERTA TURÍSTICA PER A VIURE LA PASQUA A POTRIES

Els dies de Pasqua són per a gaudir-los en família, amics, parella… Per això, des de l’Ajuntament de Potries s’ha preparat una oferta especial per a totes aquelles persones que desitgen vindre a descobrir-nos i deixar-se endur per la història i la natura del nostre poble.

El que fem és proposar un pla, per a tots els públics, on conjuguem els diferents recursos turístics i culturals de la Capital Cultural Valenciana. Et sembla interessant? Anem allà!

Per a començar el dia, la nostra proposta és la ruta de l’aigua: fàcil, de curta durada, recorreràs el riu Serpis entre tarongers, sèquies i uns partidors d’aigua que tenen més de 500 anys d’història, com són la Casa Clara i la Casa Fosca. En qualsevol d’aquestes dos zones, hi ha taules on podràs aprofitar per esmorzar i agafar energies. Encara queda molt de dia!

Després, visita el Museu Etnològic – Cassoleria d’Àngel Domínguez (obert d’11h a 14h – 1’5€/persona – menors de 6 anys gratuït). Aquesta és la casa de l’últim terrisser que hi hagué en actiu a Potries i posà fi a una activitat relacionada amb el fang de cinc mil anys d’història al nostre poble. Ací podràs veure el taller, el forn morú i les peces que es van fabricar.

Per a fer més amena la visita dels més menuts, hem programat dos activitats gratuïtes i molt pasqüeres al Museu: Pintar l’ou de Pasqua i fer una figura d’argila.

Encara en queda més: abans de dinar, et suggerim que faces un agradable passeig per la ruta urbana de Potries visitant el singular edifici de l’Ajuntament, una casa palau datada cap a l’any 1600, antiga propietat de la poderosa família Borja. Continua pel carrer Boamit, amb evidents reminiscències d’un passat musulmà, per arribar a l’església parroquial dels sants Joans, de la fi del segle XVI, on es conserva una relíquia de sant Blai, patró de Potries. Aquest fet congrega milers de visitants en romeria durant la celebració del “Porrat” al mes de febrer. Des de la plaça de l’Església, pel carrer Major, arribaràs a la pintoresca plaça del País Valencià, continua pel carrer Sant Salvador, denominat antigament “Alfarería“, per les fàbriques de terrissa que hi havia.

A la taula i al llit, al primer crit. És l’hora de dinar i tens dos opcions: menjar-te l’entrepà que t’has dut de casa o buscar un lloc per anar a dinar. Si has triat la primera opció, el Parc de la Concòrdia és ideal per a fer un pínic i a més té zones d’esplai per a infants. Si has triat la segona, deixa’t sorprendre per la gastronomia local! Et recomanem que reserves abans de vindre, per si de cas.

Si encara tens ganes de més, pots fer la ruta Entrearrels o menjar-te la mona de Pasqua des de l’ermita, des d’on gaudiràs d’un paisatge únic i unes vistes extraordinàries, o fins i tot a la Platja de Potries (Riu Serpis).