POTRIES ACOLLIRÀ EN EL MES D’ABRIL LES II JORNADES COMARCALS “ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC: MOBILITAT ELÈCTRICA, EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I AUTOCONSUM”

  • Potries serà una de les localitats que acollirà les II Jornades Comarcals “Energia i Canvi Climàtic: mobilitat elèctrica, eficiència, energètica i autoconsum”.

21/02/2019

Mobilitat sostenible, autoconsum i transició energètica, son tres dels objectius de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València per a aquest 2019. A partir del mes de març, començaran aquestes jornades en diferents municipis com L’Eliana, Albalat del Sorells, Carcaixent, Utiel, La Font de la Figuera, Potries i València. Les II Jornades Comarcals “Energia i Canvi Climàtic: mobilitat elèctrica, eficiència energètica i autoconsum”, tractaran els últims canvis legislatius i tecnològics en matèria de sostenibilitat energètica.

Les primeres jornades es realitzaren junt a l’Associació d’Empreses Elèctriques de València (ASELEC) amb l’objectiu d’apropar aquest mitjà de transport a la ciutadania.

Per reafirmar el compromís amb el medi ambient, la Diputació de València durà a terme diverses actuacions com les convocatòries al llarg de l’any de subvencions per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega destinades als ajuntaments, la dotació pressupostària d’un milió d’euros. També, i com a novetat, des de la corporació provincial es llançarà una convocatòria per a la concessió de subvencions a la realització de certificacions energètiques en edificis municipals, dotada amb 150.000 d’euros.

La major part dels plans de mobilitat sostenible a nivell local tenen el seu origen en els compromisos adquirits pels municipis mitjançant la signatura del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. Les principals línies d’actuació, dins del camp de la mobilitat elèctrica, es centren en la instal·lació d’infraestructures de recàrrega, l’adquisició de vehicles elèctrics i projectes de recerca i desenvolupament.

Per un món més sostenible

Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna forma part de l’Objectiu 7 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) continguts en l’Agenda 2030 aprovada per les Nacions Unides, que planteja una sèrie de metes amb les quals es contribueix de forma directa al desenvolupament de les comunitats més desfavorides d’una forma respectuosa amb el medi ambient. Segons el Programa de Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA), més d’un terç de la població mundial no té accés a les formes avançades d’energia.

El camí cap a la sostenibilitat no solament suposa una millora de la qualitat de vida. També es tradueix en beneficis econòmics per a les llars i per a l’economia nacional dels països. El compliment dels objectius de reducció d’emissions de diòxid de carboni fixats per la Unió Europea és una de les mesures que afectarà de forma directa a les condicions de vida, igual que aconseguir per 2030 que almenys un 27% de l’energia utilitzada siga renovable com a via per reduir la dependència de les fluctuacions dels combustibles fòssils per al proveïment energètic.

Els principals sectors emissors de CO2 a Espanya corresponen al transport per carretera, la generació d’electricitat i la indústria, que van aconseguir en 2013 el 70% del total de les emissions. Aquesta és una de les raons per les quals urgeix una transició intel·ligent cap a un model energètic sostenible.