Menjar

Bar Vicent: C/ La Safor 58, Potries. Tel: 633740792

Bar La Plaça: Pl/ País Valencià 4, Potries. Tel: 630262975

La Cuineta de Marisa: Av. Constitució, 6, Potries . Tel: 962805494/693219319

Bar de Dalt: C/ Gandia 4, Potries. Tel: 648453957

Molí Canyar: Carretera Gandia-Vilallonga. Potries. Tel: 962801030/607041675

www.molicanyar.com

La nostra gastronomia és prou variada en relació amb les diverses estacions de l’any, amb productes generalment de la terra, encara que alguns plats s’elaboren amb productes de la mar. A la majoria de les cases encara es cuina amb cassoles de fang, que abans era costum portar-les al forn del poble per a la seua cocció. Un lloc preeminent a la cuina l’ocupen els arrossos, al forn (on cal destacar una varietat amb aladroc), la paella (amb cigrons, amb caragols, de bacallà i flor-i-col…), o els caldosos (amb fesols i naps…); així com el tradicional “putxero” o olla de festa. Un plat típic a Potries, fet sempre amb cassola de fang i al forn, és el “Bonyítol”, exquisit plat cuinat amb peix salat. També són típiques les tradicionals coques i els pastissos (de tomaca, de pèsols i ceba, d’herbes…).

Respecte als dolços, s’elaboren els tradicionals en les diferents estacions de l’any, encara que hi destacarem els afamats bunyols de carabassa, els tortells (amb una varietat amb anous) o la coca de taronja.

Entorn al 3 de febrer el poble de Potries té per costum gaudir de l’Olleta de Sant Blai, un plat de calent que a més d’ajudar a combatre el fred de febrer també us farà recordar la cuina valenciana més tradicional. Els diversos comerços del municipi, a més, ofereixen els millors dolços basats en aquells que utilitzaven en el segle XVII, segle de la fundació del nostre Porrat, amb productes com és la canyamel.