, ,

POTRIES MILLORA LA RUTA URBANA AMB NOVA SENYALÍSTICA I MOBILIARI URBÀ

Potries rep més de 3.200 euros de la Diputació de València per a millorar la Ruta Urbana amb infraestructures i equipaments de recursos turístics.

La nova senyalística, l’equipament de la ruta amb la col·locació de panells interpretatius i la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, són els recursos principals on s’ha invertit per a millorar la Ruta Urbana.

S’han incorporat dos nous panells interpretatius, un d’ells es situa a la Plaça País Valencià, el lloc de reunió del veïnat de Potries i l’epicentre dels grans esdeveniments de la cultura festiva-popular, i l’altre a l’Escola-Taller de Ceràmica “Les Envernissadores”. Els textos informatius dels panells estan en castellà, valencià i anglès i van acompanyats de fotografies relacionades amb l’entorn i la història del municipi. A més a més, s’ha millorat la taula interpretativa de la Plaça Església i s’han els pals de seguiment de la Ruta que es trobaven en mal estat pel pas del temps o per colps de vehicles. També s’ha ampliat i millorat el sistema d’aparcabicicletes que es troba al llarg de la Ruta i s’ha instal·lat una paperera en el carrer Boamit.

Aquest projecte millora l’actual Ruta Urbana de Potries, fomentant el coneixement dels valors culturals, patrimonials i identitaris del municipi. El cost final ha estat de 3.357,75 euros i ha estat finançat amb una subvenció de la Diputació de València, a través del programa Impulsem Turisme, destinat a municipis de menys de 30.000 habitants, i amb fons propis de l’Ajuntament.

Potries és un municipi de la comarca de La Safor amb uns valors patrimonials, històrics i culturals que fan del poble un enclavament idoni per desenvolupar una proposta turística única. A través de la Ruta Urbana, descobrim el paisatge i la història, visitant en primer lloc el singular edifici de l’Ajuntament del segle XVI i antiga propietat de la família Borja. Continuem pel carrer Boamit que ens recorda el passat musulmà i arribem a l’església dels Sants Joans de la fi del segle XVI, on es conserva la relíquia de Sant Blai, patró de Potries. Des de la plaça de l’Església, pel carrer Major arribem a la plaça del País Valencià i continuem la ruta pel carrer Sant Salvador, denominat antigament “Alfareria” per les fàbriques de terrissa que hi havia anys enrere. Pel carrer de l’Ermita arribem al inici del Calvari on qui s’anima pot pujar el camí amb pendent fins l’Ermita, construïda entre 1854 i 1865, i on es pot gaudir de les panoràmiques més espectaculars. La Ruta Urbana finalitza amb la visita al Museu Cassoleria d’Àngel Domínguez, últim terrisser del poble, i a l’Escola-Taller de Ceràmica “Les Envernissadores” de Potries.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *