Nombroses biblioteques han digitalitzat els seus continguts per a posar-los a la disposició dels usuaris interessats. A continuació trobaràs una sèrie de plataformes online gratis on consultar i descarregar continguts de forma totalment legal des del teu dispositiu preferit.

Europeana: Aquest interessant projecte de llibres online pertany a la UE. Els diferents països que la integren nodreixen aquesta biblioteca digital de continguts variats des de 2008, per la qual cosa podràs descarregar-te a través d’ella des de llibres i articles a mapes, sons, il·lustracions, pintures o cinema, de forma totalment gratuïta.

Biblioteca Digital Mundial: Aquesta biblioteca digital nascuda en 2009 i coneguda com la WDL depén de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i de la UNESCO. Gràcies a les múltiples aportacions de nombrosos països ofereix un ampli espectre de contingut en castellà, que trobaràs amb facilitat mitjançant el seu eficaç cercador. Especialment despunta la seua rica varietat d’informació històrica i cultural.

Biblioteca Nacional d’Espanya: La versió online de la Biblioteca Nacional d’Espanya permet a qualsevol usuari de la xarxa accedir de manera gratuïta per a consultar, llegir i descarregar documents dels últims 500 anys. Des del seu apartat d’hemeroteca digital a les seues seccions de Museu, Activitats, Catàleg, Col·leccions o Serveis, ens trobem davant una de les biblioteques digitals gratis més completes.

Projecte Gutemberg: Aquesta valuosa col·lecció digital és possible gràcies a la col·laboració de milers de voluntaris. A pesar que el groso majoritari es troba en anglés, també hi ha nombrosos continguts en castellà. Ací pots accedir a més de 20.000 llibres digitals, i més de 100.000 si tenim en compte les webs que estan afiliades i que podrem trobar en el seu web. Descàrregues gratuïtes, legals, i en diversos formats per als teus dispositius electrònics i de lectura.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes: Un lloc idoni i una web molt cuidada i d’excel·lent disseny per a consultar gratis dades històriques, biografies de personatges importants, llegir poesia o ampliar la teua informació sobre literatura, especialment espanyola i llatinoamericana.
Aprén a redactar en Internet amb aquest curs online gratis

Biblioteca Virtual de Patrimoni Bibliogràfic: Un altre projecte online impulsat per Ministeri d’Educació, Cultura i Esport espanyol, que et brinda l’accés gratis a tota classe de col·leccions de manuscrits i llibres impresos digitalitzats que formen part del Patrimoni Històric Espanyol. Evita les cerques complexes, difícils i tedioses gràcies al seu cercador online.

Biblioteca Virtual de Premsa Històrica: Aquesta plataforma naix després de la col·laboració del Ministeri de Cultura, les Comunitats Autònomes i altres institucions per a digitalitzar la Premsa Històrica publicada a Espanya i preservar d’aquesta forma la seua memòria. Amb aquesta completa hemeroteca digital de premsa espanyola podràs buscar qualsevol paraula o contingut de periòdics i publicacions nacionals.

Wikisource: Es tracta d’un dels valuosos recursos online de la fundació Wikimedia que ofereix una recopilació de textos lliures sota llicència GFDL o Creative Commons. El castellà és un dels idiomes en els quals hi ha material disponible, havent-hi en aquest moment 112 548 textos en espanyol.

Biblioteca Valenciana Digital (BIVALDI), encarregada de la digitalització, preservació i difusió dels fons del patrimoni bibliogràfic i documental de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu; centre superior bibliotecari de la Generalitat Valenciana.A més, Bivaldi difon obres rellevants de la cultura valenciana d’altres entitats.

Biblioteca Digital del Real Jardí Botànic: Si eres un afeccionat a la botànica, aquesta és la teua biblioteca digital de referència, amb abundant material científic-històric per a la investigació i l’aprenentatge sobre les espècies vegetals.

Portal d’Arxius Espanyols (PARES): Aquesta iniciativa pertany al Ministeri d’Educació Cultura i Esport, el qual es va proposar difondre en suport digital l’ampli Patrimoni Històric Documental Espanyol. Si vols consultar qualsevol dels seus documents i donar una ullada a les seues imatges digitalitzades, aquesta web és ideal.

© Copyright - Ajuntament Potries