REPTE LECTOR GENER

📚 Al mes de gener vos proposem la lectura d’una novel·la històrica.

A la biblioteca en teniu més de 1000, segur que en trobeu algun que vos enganxe.

Tria-la de l’època que més t’agrade, Prehistòria, Roma, Edat mitjana, Guerra Civil …


RETO LECTOR

📚 En el mes de enero os proponemos la lectura de una novela histórica.

Escógela de la época que más te guste, Prehistoria, Roma, Edad Media, Guerra Civil …


READER CHALLENGE

📚The month of January we propose the reading of a historical novel.

Choose it from the time that you like, Prehistory, Rome, Middle Ages, Civil War …

3 respostes
 1. Carola da Vinci
  Carola da Vinci says:

  Este mes he elegido “La sinfonía del tiempo” de Alvaro Arbina ya que el reto era una novela histórica.
  Esta novela narra las vicisitudes de una familia relevante de la industria del acero en el País Vasco en la época de mayor esplendor económico de la zona basada en sus minas y siderurgias.
  Tambíén trata de pasada el avergonzante tema de la esclavitud de personas por parte de los colonialistas en Cuba y su aprovechamiento hasta los últimos días de la colonia.
  Hay un tema fantástico que flota sobre toda la trama y que da nombre a la novela, el cual ha sido el origen de mi desconección con el libro, ya que pretende hacer creer que un científico pueda dar validez y estar investigando una teoría que no tiene el menor fundamento científico ni sociológico.
  Todo esto mezclado con referencias “culturales” sobre distintos lugares, libros, música,etc. que se quedan superficiales y a mi parecer sobran y sólo intentan deslumbrar al/la lector/a y aumentan el número de páginas haciendo que su lectura sea una tortura y en mi caso sólo lo he terminado por constancia y por saber finalmente cómo termina semejante engendro.
  En fin, no he sabido encontrar la magnificiencia con que describen esta novela la mayoría de críticos que la han leído, por lo cual os invito a leerla y sacar vuestras propias conclusiones.

 2. Mònica Peiró
  Mònica Peiró says:

  Este mes he llegit “Jo, Julia”, de Santiago Posteguillo. És una novel·la històrica ambientada a Roma
  al segle II després de dir crist. Roma està governada per un emperador boig i cinc homes es disputen el poder, però en el seu estratgia s’obliden de Julia, una dona poderosa i ambiciosa, i d’una intel·ligència que, precisament per es dona, ningú té en compte i serà el motor que forjarà una dinastia.
  Ha estat interessant, però massa llarga i amb massa deteniment en la descripció de les batalles.
  No la recomanaria

 3. TERE
  TERE says:

  “Hola, Este mes el repte lector ens convida a comentar una novel·la històrica.
  He llegit “Tú no mataràs”, última publicació de Julia Navarro.
  Per a moiha sigut una decepció, igual que ho han sigut les últimes obres de l’autora, entre altres coses per el següent:
  Un excés de pàgines per a una trama que s’allarga innecessàriament en el temps, que no en el contingut, amb trames reiteratives.
  Uns protagonistes sense brillantor, incomprensibles, poc creïbles, …incluso a estones tan insuportables, que donen ganes d’entrar en la novel·la i donar-los dos nyesples perquè espavilen. Un “gran secret final”; que tots sospitem des de les primera pàgines … menys els propis protagonistes.
  Com pot ser Catalina siga tan valenta per a separar-se de la seua família embarassada, exiliar-se, treballar,…i al mateix temps sigatan desequilibrada i pànfila!!!
  Personatges secundaris, amb més carisma que els mateixos protagonistes, que desapareixen i no se’ls torna a rescatar al llarg de les tropedentes pàgines que té el llibre,
  Agrair-li a l’autora que siga de fàcil lectura, per què estàs desitjant que arribe el final.
  Ho sento, ès una autora que conec de fa molts anys i crec que per una certa fidelitat, continue llegint-la quan publica algo nou….però ja són varies decepcions que em porto.

Els comentaris estàn tancats.