,

POTRIES PRESENTA EL PORRAT DE SANT BLAI 2018

El passat dimecres 10 de gener tingué lloc, a la Casa de la Cultura de Potries, la presentació oficial del Porrat de Sant Blai 2018, sota el lema “Fem festa, fes Porrat”.

Assumpta Domínguez, Alcaldessa de Potries, Mª Carmen Vidal, Regidora d’Educació i Cultura, i Vicent Cerdà, President de la Confederación Española de Sociedades Musicales, presidiren la roda de premsa envoltada d’un marc incomparable com es l’escenografia del teatre de titelles “Sant Blai i la seua Relíquia”, amb motiu del seu V aniversari de creació.

El Porrat de Sant Blai 2018 s’inciarà el 26 de gener, fins al 28 de gener, amb el cap de setmana dedicat al “TriesArt”, continuarà amb la nostra tradicional Campanya Escolar els dies 1 i 2 de febrer i tancarà la festivitat amb el propi Porrat del 2 al 4 de febrer.

El TriesArt 2018, el projecte artístic del Porrat de Sant Blai, enguany té la novetat d’acollir la celebració internacional d’escultura contemporània  Start’18.L’esdeveniment tindrà lloc de forma simultània a més de 90 localitats de més de 20 països, el mateix 28 de gener a partir de les 11.30h en la futura Residència d’Artistes que s’ubicarà al municipi de Potries “RobHouse” de Potries. (Enllaç del Start’18 https://civicrm.sculpture-network.org/en/events). I aquest mateix dia es presentaran les exposicions que es mantindran durat tota la setmana de porrat, en la Casa Senyorial del Segle XVII – Casa Ajuntament:

Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes”

“Mostra de pintures i escultures contemporànies de Robert Ward

“Treball de camp, sobre plantes mengívoles, d’Antoni Orengo”. 

 

Durant el cap de setmana del TriesArt també comptarem amb la presentació del documental, en la Safor, “La via verda Alcoi – Gandia. Serpis de Ferro. El trens dels anglesos” a càrrec de Santi Hernández i Matilde Alcaràz, directors i guionistes del documental de Produccions Audiovisuals Documentart SL. Amb el motiu de celebrar el 125 aniversari, que tindrà lloc el pròxim 24 de gener, de la inauguració del “tren dels anglesos”. Serpis de Ferro és un ambiciós projecte audiovisual que reivindica el valor patrimonial i medi ambiental de la via verda que recorre el riu entre Alcoi i Gandia.

 

La cloenda del cap de setmana del TriesArt, la vesprada del diumenge 28 de gener, será amb una taula redona participativa entorn a la figura de Joan Pellicer.Amb intenció de rendir homenatge a un dels etnobotanics més importants del territorio valencià.

Continuem amb el projecte comunitari “Visita Potries per Sant Blai”, basat en dos programes: “Campanya escolar” i “Vine a peu al Porrat”. Amb la col.laboració del I.E.S Veles e Vents del Grau de Gandia, I.E.S Gregori Maians d’Oliva, FP La Safor de Beniarjó, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Bellreguard i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Rafelcofer i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de L’Alqueria de la Comtessa.

Enguany la campanya “Vine a peu al Porrat”, serà una ruta interpretativa guiada per Fernando Sendra i Vicent Morera on posarem en valor la importància de preservar els sistemes hidràulics del nostre territorio i coneixer de ben prop la nostra flora més diversa. La ruta “Els camins de Sotaia, paisatges culturals de l’aigua” serà una passejada entre Bellreguard, Rafelcofer i Potries acompanyada pels pensaments de Joan Pellicer en el seu llibre “Diari de Sotaia”. 

El divendres 2 de Febrer de vesprada la Casa de la Cultura acollirà la xerrada del Catedràtic d’Història de la Ciència en la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu,amb la interessant xerrada “Etnobotànica i gastronomía en l’Obra de Joan Pellicer”.

El mateix dia i a partir de la mitja nit tindrà lloc una nova edició del Tries-Fusió, projecte musical que té com a objectiu fomentar a la nostra comarca diferents estils musicals donant suport a així les noves formacions. 

El cap de setmana del 3 i 4 de Febrer tindrà lloc el nostre tradicional Porrat de Sant Blai. Enguany comptem amb moltes novetats des de les diferents actuacions organitzades per la “Confederación Española de Sociedades Musicales” i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, tindrem el II Sarau popular de balls tradicionals, l’actuació infantil de Trobadorets, l’excursió sobre plantes mengívoles a càrrec d’Ausiàs Jordà i Antoni Orengo, la inauguració de la nova ruta turística del municipi “EntreArrels” de la mà de l’etnobotànic Daniel Climent i l’ambientòleg Ismael Aznar, i l’espectacular actuació de la Trocamba Matanusca. 

A més de totes les novetats d’enguany el Porrat de Sant Blai repeteix amb la seua programació tradicional i que ens marca com a Porrat diferenciat: l’obra de titelles “Sant Blai i la seua reliquia”, l’olleta de Sant Blai i les atraccions de fira.