,

Potries, capital cultural valenciana, celebra un festival intercultural per a posar en valor el seu patrimoni

Musicfest Potries

Programació #musicfest Potries

– Potries #musicfest, que tindrà lloc del 17 al 20 d’agost, és una trobada intercultural que combina música, patrimoni, gastronomia i cultura
– Aquest any el municipi de la Safor, juntament amb Sagunt, és capital cultural valenciana, iniciativa impulsada per Cultura de la Generalitat

El municipi de Potries, capital cultural valenciana, celebra el festival intercultural Potries #musicfest per a posar en valor el seu patrimoni.

El festival, que tindrà lloc del 17 al 20 d’agost en diversos espais del poble, pretén ser una trobada de caràcter intercultural que combina música, patrimoni, gastronomia i cultura.

El festival celebra la seua primera edició aquest any i l’objectiu és oferir propostes musicals de qualitat dins dels espais més emblemàtics del poble i combinar la música amb altres elements patrimonials i etnològics, com la gastronomia tradicional.

Tota la informació i la compra d’entrades es pot fer en la web del festival (consultar ací) i a les oficines de l’Ajuntament de Potries, d’11 a 15 hores.

El festival compta amb 8 actuacions musicals, que tindran lloc en 7 localitzacions diferents dins de Potries. A més, entre la resta d’activitats culturals destaquen 6 visites guiades a peces del patrimoni potrier, l’excursió per “La ruta de l’aigua”, 5 ‘masterclass’, una jornada de formació musical i 3 propostes gastronòmiques amb la degustació del plat típic de bonítol al forn.

Pel que fa a les propostes musicals, hi actuaran Gypsy Jazz; els grups de cambra MónDuo, Deco Ensemble, Liverpool String Quartet, Llevant Ensemble; els cantautors Mireia Vives i Borja Penalba, i les bandes de música de Potries i Colòmbia.

Programació de Potries #musicfest

El divendres, 17 d’agost, arranca amb el concert del quartet Gatos revoltosos Gypsy Jazz i la visita guiada a l’Ermita Parc Forestal Comunitari. Aquest dia finalitza amb un sopar a la piscina municipal.

Les propostes del dissabte 18 d’agost comencen amb l’excursió musical per “La ruta de l’aigua” i segueixen amb els concerts de dos grups de cambra, Deco Ensemble i MónDuo. Després del dinar gurmet als bars del poble, podrem gaudir de la formació musical amb Cristóbal Soler i del concert del grup de cambra Deco Ensemble. Les visites guiades d’aquest dia es faran a la Cassoleria Àngel Domínguez i al Molí Canyar. Per la nit, degustarem “Sona a bonítol”, un sopar amb un dels plats típics de Potries, el bonítol al forn.

Pel que fa al diumenge 19 d’agost, tindrem el Liverpool String Quartet i Llevant Ensemble tocant música de cambra a l’església dels Sants Joans, i als cantautors valencians Mireia Vives i Borja Penalba al Parc de la Concòrdia. A més de fer una visita guiada a l’església, el públic també podrà introduir-se en la ruta “EntreArrels: éssers vius per descobrir”.

Per a tancar el festival, el dilluns 20 d’agost, la banda de música de l’Associació Artisticomusical Sant Blai de Potries i la Banda Sinfónica Municipal de Duitama de Colòmbia actuaran a la plaça de l’Ajuntament, on es podrà visitar la Casa-Ajuntament de Potries.

A més, el públic tindrà l’oportunitat de participar en les 5 jornades de ‘masterclass’ formativa-experiencial amb els grups musicals Gypsy Jazz, MónDuo, Deco Ensemble, Llevant Ensemble i Liverpool String Quartet.

Capital Cultural Valenciana

El projecte Capital Cultural Valenciana parteix del Pla de democratització cultural i té per objectiu fomentar la territorialització de la cultura en les nostres comarques i potenciar-la des del punt de vista social i econòmic, així com visibilitzar les iniciatives culturals que es duen a terme als municipis valencians.

Com a novetat d’aquesta edició, Cultura de la Generalitat ha triat dues capitalitats, una de més de 5.000 habitants i una de menys de 5.000 habitants. Sagunt i Potries seran capitals culturals valencianes del 25 d’abril de 2018 fins al 25 d’abril de 2019.

El projecte de Potries, amb el lema ‘Patrimoni viu’, ha desenvolupat una marca al voltant de la potenciació cultural i patrimonial del municipi durant més de deu anys. La cultura és l’estratègia que han seguit per a generar riquesa, augmentar la qualitat de vida dels residents i nouvinguts, i evitar el despoblament del municipi.

Font:  Generalitat Valenciana

(07/08/2018)