BENVINGUTS
va | es | it | en

situaciÓ

Potries és una acollidora població situada al cor de la ubèrrima comarca de la Safor, a cinc minuts dels nuclis urbans de més entitat com Gandia i Oliva, i a cavall entre les excepcionals platges del litoral i les serres muntanyenques que tanquen la comarca pel suroest.

 

El seu terme municipal té una extensió de 3’1 Km2, i fita amb els municipis de Beniflà, la Font d’En Carrós, Vilallonga i Ador. Quasi tot el terme és pla, són terrenys de sedimentació quaternària, encara que per la part meridional afloren els primers contraforts de la Serra Gallinera, es tracta de petits tossals, el més gran dels quals a penes supera els 100 metres d’altitud, i que reben el nom dels Tossalets de Potries.

El riu d’Alcoi o Serpis flanqueja el terme per l’oest, constituïnt el principal accident geogràfic del terme i un espai natural de singular bellesa.
El municipi de Potries se situa a una altura per damunt del nivell de la mar de 65 m.

La climatologia es caracteritza per tenir uns hiverns relativamen suaus i uns estius calorosos. Les pluges es concentren sobre tot en la tardor i també en la primavera, amb una quantitat màxima anual de 500 mm. Les temperatures mitjanes al llarg de l’any oscil·len entre els 13 i els 25 graus.

Potries té en l’actualitat una població de 984 habitants.

La població està perfectament comunicada per carretera: amb l’interior per la CV-60 en direcció a Albaida; i amb les principals vies de l’eix mediterrani, la AP-7 i la N-332, per la CV-680, que ens possibiliten estar en pocs minuts en qualsevol de les principals ciutats dels territori.

PLÀNOLS

 

AVALEM JOVES PLUS

HORARI AUTOBUSOS

ART AL CARRER - TRIES ART - SANT BLAI 2018

PLA DE CREMES 2017-2018: Del'1 d'octubre al 30 de juny

CONEIX EL NIVELL DE PRE-EMERGÈNCIA D'INCENDIS I METEOROLÒGICA DE POTRIES

HORARI BIBLIOTECA I JUTJAT DE PAU

VOLS REBRE ELS BANS I AVISOS AL TEU TELÈFON? DESCARREGA’T LA APP “POTRIES REPORT” (EN PROVES)

HORARIS D'ATENCIÓ DE LES REGIDORIES

CONSULTEU EL PLÀ D'ACCIÓ MUNICIPAL D'ENERGIA SOSTENIBLE DE POTRIES

SEGUEIX-NOS A LES XÀRXES SOCIALS