Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Xerrada de Josep Bernabeu: “Etnotobotànica i gastronomia en l’Obra de Joan Pellicer”.  

febrer 2 @ 7:30 PM - 9:00 PM

19.30 Xerrada de Josep Bernabeu (Catedràtic d’història de la ciència en la Universitat d’Alacant)  “Etnotobotànica i gastronomia en l’Obra de Joan Pellicer”. Casa senyorial del S.XVII – Casa Ajuntament. 

Doctor en medicina (història de la ciència) i catedràtic d’història de la ciència en la Universitat d’Alacant, imparteix cursos de “Introducció a les ciències de la salut”, “Gastronomia, tradicions culinàries i salut”, “Transicions alimentàries i nutricionals” i “Història de la salut pública” en el grau de Nutrició Humana i Dietètica i en el Màster de Salut Pública.

La seva activitat investigadora està relacionada amb la història de la salut pública per al període contemporani europeu i espanyol. En els últims anys, entre els principals temes abordats, destaquen, d’una banda, els treballs sobre els determinants del procés de transició nutricional i la seva relació amb la transició de la salut i la transició epidemiològica. D’altra banda, l’estudi de les malalties de la misèria i la pobresa, amb especial atenció en el cas del tracoma. En tots dos casos, la recerca històrica s’ha emmarcat en el context historiogràfic i epistemològic de la història present i els usos del passat.

Ha estat investigador visitant a la Universitat de Sàsser (Sàsser, maig-juliol 2015) i professor visitant d’història de la salut pública a l’Escola Nacional de Sanitat de Madrid (des del curs 2008-2009)

Podeu descarregar el programa a la web:
http://www.potries.eu/porrat/programacio/lang/

Details

Date:
febrer 2
Time:
7:30 PM - 9:00 PM
Event Category: