Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PORRAT DE SANT BLAI 2018

02/02/2018 @ 8:00 AM - 04/02/2018 @ 5:00 PM

PORRAT DE SANT BLAI DE POTRIES

Al calendari festiu de la Safor poques festes tenen l’arrelament i l’acceptació popular del conegut Porrat de Sant Blai de Potries, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana, datat del segle XVII.

Any rere any, són milers les persones visitants que acudeixen al nostre municipi per complir amb el ritual religiós i gaudir d’una important oferta cultural i festiva, que es fa extensiva a la primera quinzena del mes de febrer, constituint un dels principals esdeveniments d’interés local i una magnifica ocasió per a conèixer la nostra població.

El costum és anar a l’església dels Sants Joans per passar-se la relíquia del sant que, s’hi conserva, per la gola, menjar-se el panellet beneït, cantar els gojos i encendre una candela a l’altar del sant. D’esta manera es compleix amb el ritual de protecció perquè el sant ens guarisca de les malalties de la gola.

Tot i la fe que amb grans o petites dosis mou la gent, tots plegats celebrem tots els anys la festa del Porrat de Sant Blai de Potries, amb la qual sembla que tota la Safor ja vol celebrar l’arribada de l’escalfor de la primavera.

A més, el Porrat de Sant Blai de Potries és l’excusa perfecta per a gaudir i descobrir el patrimoni que amaga aquest llogaret de la Safor. Una festa marcada per la seua innovadora temàtica, que any rere any busca reafirmar la vinculació d’aquest bonic poble saforenc amb la terra, l’aigua i tot allò que és cultura popular i que al cap i a la fi ens marca la nostra pròpia identitat.

Clarament el Porrat de Sant Blai és el Porrat de les sensacions.

Més informació i programació

Details

Start:
02/02/2018 @ 8:00 AM
End:
04/02/2018 @ 5:00 PM
Event Category: