Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

JOSÉ SEGRELLES & THE ILLUSTRATED LONDON NEWS

27/01/2019 @ 1:30 PM - 23/02/2019 @ 2:00 PM

José Segrelles (Albaida, 1885-1969) és un dels referents de la primera època daurada de la il·lustració de llibres publicats a Espanya i va ser considerat un dels pintors més destacats de la primera meitat del segle XX. Dibuixant excepcional, tenia una gran imaginació per a presentar un món fantàstic recreat en les seues il·lustracions.

L’exposició que s’exhibeix en l’Ajuntament de Potries mostra l’inici de la seua carrera internacional, amb les obres realitzades per a la revista anglesa The Illustrated London News en els seus especials de Nadal des de 1927 fins a 1935, dedicats a Beethoven, Dante o Edgar Allan Poe, entre altres.

La petjada de Segrelles

La influència de l’obra de Segrelles en el món de la il·lustració està fora de tot dubte. Des de les primeres dècades del segle XX, quan fixa la seua residència a Barcelona, passant per la internacionalització de la seua obra i el seu retorn a Albaida, es publiquen més de cinquanta llibres amb les seues obres, entre els quals destaquen les il·lustracions per a la col·lecció Araluce, la Historia de España de Seguí, Las Florecillas de San Francisco de Vilamala, la Vida de San José de Calasanz, junt amb Los sueños torturantes y La novela extranjera, El Cantar de los Cantares, La Celestina, el llibre del V Centenari de la Canonització de San Vicent Ferrer, els dos lliuraments dels contes de Les mil i una nits i per descomptat l’edició dels dos volums de El Quixot.

El cineasta, Guillermo del Toro, va assenyalar en 2015, que “Segrelles pertany a la més selecta llista dels grans de la il·lustració mundial, entre els quals destaquen Doré, Rackham i Dulac que es converteixen en grans creadors que enriqueixen les històries que il·lustren. Segrelles és un creador total, un mestre de la narrativa i un tresor mundial.”

Details

Start:
27/01/2019 @ 1:30 PM
End:
23/02/2019 @ 2:00 PM
Event Category: